Holland asistent i Gareth Southgate

16

Steve Holland është emëruar  asistent-menaxher i Kombëtare Angleze në një bazë të përhershme pas një magji të përkohshme në punë.

46 vjeçari i cili aktualisht është ndihmës trajner i ekipit të parë Chelsea, do të punojnë me Anglinë për ndeshjet kundër Gjermanisë dhe Lituanisë në mars.

Ai do të lërë rolin e tij me klubin e Premier League në verë për t’u bashkuar me Gareth Southgate.

“Në qoftë se ne duam të jetë i suksesshëm, atëherë ne duhet të punësojë njerëzit më të mirë dhe për mua, Steve është i mirë,” tha Southgate.

Holland ka punuar si asistent i Southgate që prej vitit 2013 – së pari me Angli U-21 dhe më shumë kohët e fundit me skuadrën e lartë, pas largimit Sam Allardyce në shtator.

“Ne kemi punuar shumë ngushtë për tre vjet dhe kam shumë respekt për mënyrën se si ai punon, profesionalizmin e tij dhe detaje të përgatitjes së tij,” shtoi Southgate, i cili u bë menaxher i përhershëm Anglinë në nëntor.

“Unë do të doja të falënderoj Chelsea për lejimin e Steve për t’u bashkuar me ne, gjatë tre viteve të fundit.

“Është mirë që Steve është në gjendje për të punuar me ne, por duke marrë atë mbi një bazë me kohë të plotë është shumë i rëndësishëm dhe unë kam qenë më shumë se i gatshëm për të pritur deri në maj që kjo të ndodhë.”

Holland, i cili arriti nga Crewe nga viti 2007 deri në 2008, u bashkua Chelsea në vitin 2011. Ai ishte pjesë e që klubi fitoi Ligën e Kampionëve dhe FA Cup në vitin 2012, Europa League të fituar në vitin 2013 dhe në Premier League dhe League Cup në vitin 2015.


Na ndiqni në Facebook për lajmet e fundit.